Belföld

Szigorúbban veszik a budapesti rágcsálóirtást

Újabb két évig látja el az RNBH Konzorcium a fővárosi patkányirtást, azonban az új szerződés már komplexebb műszaki tartalommal bír, és hatékonyabb irtási folyamatot határoz meg, miközben a konzorcium működését ellenőrizhetőbbé teszi, és az irtást „keményebb feltételek mentén” ellenőrzi – írja a 24.hu.

Szigorúbban veszik a budapesti rágcsálóirtást
hirdetés

Lezárult a közbeszerzési eljárás, melynek eredményeképpen szerdától kezdve két éven át az RNBH Konzorcium látja el a patkányirtási feladatokat Budapest területén – írja a hírportál.

Az RNBH Konzorcium 2018 óta végez a fővárosban patkányirtást, ám a következő időszakban az előzőektől eltérő követelményeknek kell megfelelnie, valamint az irtást közvetlenül a fővárosi önkormányzat ellenőrzi majd, a korábbinál „keményebb feltételek mentén”.

hirdetés

Az erről megfogalmazott közlemény szerint a szerdától hatályos szerződés szakmailag, jogilag és a transzparencia szempontjából is tisztább, és a főváros érdekeit képviseli.

A közleményben a Főpolgármesteri Hivatal közölte továbbá, hogy az új szerződés alapján a főváros határozza meg azt a 20 kiemelt csomópontot, ahol fenn kell tartani a folyamatos méregmezőt, majdnem 700 helyet érintően.

A patkányészlelésről a bejelentések ugyancsak a fővároshoz érkeznek majd be a cég helyett, így az önkormányzat minden bejelentésről tudni fog, s a városgondnokok segítségével ellenőrzik majd a fertőzöttséget, egyúttal pedig így a vállalkozó munkáját is.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Fővárosi Közgyűlés a 2020. június 24-i ülésén döntött úgy, hogy a korábbi lakossági tapasztalatok alapján felülvizsgálja a hatályos vállalkozási szerződést, valamint új közbeszerzést ír ki.


hirdetés

További híreink
hirdetés