hirdetés
Belföld

Szerdára is bőven 300 felett volt az újonnan azonosított fertőzöttek száma

Legalább az első oltását már 5 847 002 személy kapta meg, akik közül a második adag vakcinát 5 553 346-an, a harmadikat pedig 544 ezren vették fel.

Szerdára is bőven 300 felett volt az újonnan azonosított fertőzöttek száma
hirdetés

Szerdára 371 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óta összesen 816 222 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Tizenkét beteg elhunyt, így az áldozatok száma 30 114 főre emelkedett. A gyógyultak már 779 250-en, az aktív fertőzöttek pedig jelenleg 6 858-an vannak.

Kórházban 307 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül negyvenen vannak lélegeztetőgépen – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldást az oltás jelenti, s legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, akiket így arra kérnek, hogy mielőbb regisztráljanak, s vegyék fel az oltást.

Mint arra felhívják a figyelmet, a delta vírusvariáns több európai országban, köztük Magyarországon is terjed, azonban az oltás hatékony védelmet nyújt ezzel szemben is. A beoltottak alig 1 százaléka betegszik meg, s ha meg is betegszenek, az oltottaknál általában jóval enyhébb a betegség lefolyása, mint az oltatlanoknál.

Különösen az idősek és a krónikus, legyengült immunrendszerű betegek számára ajánlott a harmadik oltás felvétele, amelyre folyamatosan foglalható időpont továbbra is.

(A borítókép forrása: MTI/Komka Péter)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés