hirdetés
Belföld

Százra emelkedett Magyarországon az idősotthonokban fertőződött elhunytak száma

Hétfőre százra emelkedett azon személyek száma hazánkban, akik idősotthonban fertőződtek meg a koronavírussal, s hunytak el, amivel együtt – a teljes halálozási számmal összevetve – elmondható, hogy megközelítőleg minden negyedik áldozat volt eddig idősotthon lakója.

Százra emelkedett Magyarországon az idősotthonokban fertőződött elhunytak száma
hirdetés

A száz elhunyt közül hetvennégyen budapesti idősotthonokban – ezen belül hatvanöten a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban –, huszonhatan pedig vidéki intézményekben fertőződtek meg a vírussal – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál híréből.

A legfertőzöttebb idősotthon a közlemény szerint a Pesti úti idősotthon volt, ahol mostanáig negyvenkettő ember halt meg, s összesen 305 lakónál igazoltak koronavírus-fertőzést.

Országszerte összesen harminckét idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést, ebből 12 volt fővárosi, 20 pedig vidéki intézmény. Országosan nézve 773 idősotthonban lakó személynél, valamint 128, ilyen intézményben dolgozó alkalmazottnál mutatták ki az új koronavírust. Közülük már 118-an meggyógyultak.

A Budapesten található idősotthonokban 471 fő gondozott fertőzött meg, közülük 404-en fővárosi fenntartású idősotthonban.

hirdetés

A Pesti úti idősotthonban a 305 fertőződött lakó mellett 26 ott dolgozó is megfertőződött, míg a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an hunytak el, s itt 55 a gondozottnál és 20 dolgozónál mutatták ki a vírus okozta fertőződést. Az ugyancsak fővárosi Kamarerdei úti otthonban négyen hunytak el, s 41 a fertőzött a gondozottak, valamint 12 a fertőzött dolgozók száma. A zuglói Olajág Otthonokban kilencen hunytak el, a fertőződött lakók száma 51, a dolgozóké pedig 14 fő.

A vidéki idősotthonokban összesen 302 gondozott és ötvenegy dolgozó fertőződött koronavírussal.

A közlemény szerint országszerte zajlik az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése, s a kétszáz fő feletti intézményekben a kórházparancsnokok intézményparancsnokként felügyelik a járványügyi intézkedések végrehajtását és a felelős készletgazdálkodást.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés