hirdetés
Belföld

Száz felett volt szerdára az azonosított fertőzöttek száma

Szerdára 134 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óta 811 337 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

Száz felett volt szerdára az azonosított fertőzöttek száma
hirdetés

Legalább az első oltását eddig 5 709 197 személy kapta meg, akik közül 5 504 205 ember már a második, 219 ezer fő pedig a harmadik oltását is felvette.

Az elmúlt huszonnégy órában az elhunytak száma egy fővel emelkedett, 30 055-re.

A gyógyultak száma 773 569 főre nőtt, míg a fertőzötteké 7713-ra csökkent. Kórházban kilencvenkét koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenhárman vannak lélegeztetőgépen.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy több európai országban is terjed a delta vírusvariáns, így hazánkban is. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, így őket arra kérik, hogy jelentkezzenek a háziorvosuknál, vagy pedig regisztráljanak és foglaljanak időpontot az interneten.

A mai napon a szülők még jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik-e a 12 éven felüli gyermekük számára az oltást, de eközben továbbra is regisztrálhatják a gyerekeket az interneten, és időpontot is foglalhatnak számukra.

A harmadik oltás felvételére is lehetőség van, amelyre az eeszt.gov.hu oldalon lehet időpontot foglalni, vagy a háziorvosnál is lehet kérni a vakcinát. Főleg az idősek, valamint a krónikus és legyengült immunrendszerű betegek számára ajánlott a harmadik oltás felvétele.

(A borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés