hirdetés
Belföld

Sok minden függhet a pszichológiai vizsgálattól a győri késelő ügyében

A kirendelt orvosszakértő az ügyvéd szerint fiatalkorút, gyereket nem is vizsgálhatott volna, s az általuk felkért gyermekpszichológiával foglalkozó csapat a védő elmondása szerint a kirendelt szakemberétől különböző eredményekre jutott.

Sok minden függhet a pszichológiai vizsgálattól a győri késelő ügyében
hirdetés

Jelenleg otthon tanul, s közben már az augusztusi tárgyalására is készül az a győri középiskolás, aki tavaly óra közben támadott a tanárnőjére azért, mert fizikából rossz jegyet kapott – írja a Blikk. A fiú azóta küldött egy bocsánatkérő levelet az osztálytársainak és a megsebesített tanárnak, melyben azt írja, hogy ő maga sem érti, miért követte el tettét.

A fiatal korábban börtönben volt, azonban a törvényszék idén áprilisi döntése alapján elégséges a bűnügyi felügyelet is esetében, így a diák hazatérhetett szüleihez, aminek ügyvédje szerint nagyon örült.

A lapnak dr. Faragó Péter ügyvéd elmondta, hogy a fiú napjai tanulással telnek, s kiemelten az informatika és az angol nyelv iránt érdeklődik, ilyen irányba is szeretne továbbtanulni. Az ügyvéd hozzátette, a gyanúsított fiatal betartja az őrizetére vonatkozó szabályokat, s várja, hogy augusztus végén megkezdődjön a tárgyalása. Hozzátette azt is:

„Nem tévedek, ha azt mondom, hogy sok meglepetés várható”.

hirdetés

A Blikk saját információira hivatkozva azt írja, a fiatal az előkészítő ülésen vallomásra készül, azonban várhatóan nem fogadja majd el az ügyészség ajánlatát. A lap úgy tudja, a gyanúsított védőjével már azt is vitatja, hogy kitervelten követte volna el tettét, noha korábban osztálytársai úgy emlékeztek vissza, már óra elején is megjegyezte, hogy rossz jegy esetén leszúrja a tanárt. A fiú tagadja továbbá, hogy meg akarta volna ölni a tanárnőt.

A fiatalt hatóságilag kirendelt orvosszakértő vizsgálta meg, ám az ügyvéd nem értett egyet az ő megállapításaival, valamint kifogásolta, hogy a szakértő gyereket nem is vizsgálhatott volna meg. Szavai szerint azonban elérték, hogy „az ország egyik legjobb gyerekpszichológiával foglalkozó csapata mindenre kiterjedően megvizsgálja” a fiút, ők pedig lényegesen más eredményre jutottak, mint a kirendelt szakértő.

„Ennek óriási jelentősége lesz meglátásom szerint a tárgyalások során, fordíthat is az ügy állásán”

– jegyezte meg a védő.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés