hirdetés
Belföld

Semjén Zsolt szerint Magyarország kerülné az egyoldalú beutazási feltételeket

A szuverenitás feladásának nevezte azt, ha egyoldalúan elfogadnák az egyes országokból érkező beoltottakat – vagyis, ha cserébe a magyar oltottak nem utazhatnának be az érintett országok területére.

Semjén Zsolt szerint Magyarország kerülné az egyoldalú beutazási feltételeket
hirdetés

Kétoldalú megállapodásokra törekszik hazánk a vakcinák elfogadásáról Semjén Zsolt szerint. A miniszterelnök-helyettes az MTI beszámolója szerint a Magyarország Barátai Alapítvány hétfői, online konferenciáján elmondta azt is, hogy minden magyar megkaphatja az oltást, valamint a magyar védettségi igazolványt is.

Semjén Zsolt megjegyezte, hogy Magyarország a kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, azonban ha valamely ország nem fogadja el a magyar oltásokat, úgy Magyarország sem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott vakcinákat

„mert ez a szuverenitás feladása lenne”.

A hvg.hu szerint azonban Semjén Zsolt arról nem mondott semmit, hogy mi a helyzet olyan esetben, amennyiben az érintett ország csak nyugati, az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákat használ, amivel együtt megvalósul az uniós vakcinaútlevél is.

Azt mindenesetre kijelentette, hogy jogos elvárásnak tartja a kétoldalúságot, mivel Magyarország csak hatékony oltóanyaggal oltott.

A portál felidézte, hogy Németország korábban közölte: csak az EU-ban engedélyezett vakcinákkal oltottak kapnak felmentést beutazáskor a karanténkötelezettség alól. Ausztria pedig nemrégiben közölte, hogy szerdától a Sinopharm kínai gyártó vakcináját is elfogadják, egyelőre azonban a Szputnyik V vakcina nem ad szabad belépést oda sem.

(A borítókép forrása: pixabay.com / TF3000)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés