hirdetés
Belföld

Rengeteg hamis és illegális gyógyszert vontak ki a forgalomból

Egy nemzetközi akció keretében több millió adagnyi doppingszert, illetve több tonna szteroid alapanyagot vontak ki a piacról a hatóságok.

Rengeteg hamis és illegális gyógyszert vontak ki a forgalomból
hirdetés

Az Europol által 2018-ban életre hívott Viribus nevű nemzetközi akcióhoz hazánk is csatlakozott, s a kezdeményezés keretében a bizonytalan eredetű és veszélyes doppingszerek, hamis gyógyszerek, étrendkiegészítők és gyógyhatású anyagok mennyiségét igyekeztek csökkenteni a piacon.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a nemzetközi akció eredményeként a hatóságok 3,8 millió adag doppingszert és 24 tonna szteroidnak minősülő alapanyagot foglaltak le, s tizenkét szervezett bűnözői csoporttal szemben kezdeményeztek eljárást. Mindezen felül kilenc illegális laboratóriumot derítettek fel és zártak be.

2019 januárjának közepe és május eleje között a rendőrség huszonegy büntetőeljárást indított, huszonnégy embert vett őrizetbe, és mintegy egymilliárd forint értékű hamis vagy illegális gyógyszert foglalt le.

Az akcióban közreműködött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Antidopping Csoport, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal, valamint a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés