hirdetés
Belföld

Rendezhetőek ottalvós táborok is, nemcsak napközisek

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint június tizenhatodikától kezdődően meg lehet tartani a gyermek- és ifjúsági táborokat mind napközis, mind pedig ottalvós formában. A kormányrendelet egyúttal az óvodák és bölcsődék újranyitásáról is rendelkezik.

Rendezhetőek ottalvós táborok is, nemcsak napközisek
hirdetés

Örvendetes, hogy nem várt a döntéssel a kormány a hónap végéig, hiszen így a szülőknek is több idejük van a foglalásokra, s a táborszervezők is folytathatják a szervezést, valamint megnyithatják a jelentkezéseket – véli Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu vezetője az InfoStart.hu szerint.

A portál vezetője arra számít, hogy ebben az évben kevesebb táborhely lesz, mint táborozni vágyó gyermek, ezért aztán nagy roham alakulhat ki a helyekért.

Tóth Béla elmondása szerint elsősorban a tíz-tizenkét évnél idősebb gyermekeknek és szüleiknek voltak fontosak az ottalvós táborok, ugyanis e korosztály többsége ezt a tábortípust választja.

Mindkét típusú – tehát az ottalvós és napközis – táborok esetében kiemelt feladat lesz idén az egészségügyi előírások betartása és betartatása, s ebben a táborszervezők, a táborozók, illetve a szülők közreműködésére is szükség lesz.

hirdetés

Előírás, hogy a táborokban csak egészséges gyerekek és személyzet vehet részt, ezt pedig mindenkinek nyilatkozattal kell igazolnia. A tábornyitáskor kötelező lesz fertőtleníteni, s a gyermekek számára a tábor elején higiéniás oktatást kell tartani.

Amennyiben a táborban valaki megbetegszik, el kell különíteni őt, s személyzetet kell rendelni mellé. Ilyen esetben előírás még, hogy a táborvezető védőfelszerelést biztosítson a személyzet érintett tagja számára.

Az olyan táborokban, amelyeken háromszáz főnél többen vannak jelen, egy orvosnak kötelező lesz a helyszínen lennie.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés