Belföld

Regisztrációra bátorította a pedagógusokat Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a közösségi oldalán osztott meg egy videóüzenetet, amelyben a pedagógusokat arra bátorította, hogy regisztráljanak hétfő éjfélig, és vegyék fel az oltást az óvodák, iskolák újranyitásának érdekében.

Regisztrációra bátorította a pedagógusokat Orbán Viktor
hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon megosztott videós üzenetben azt fogalmazta meg, hogy virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a koronavírussal szembeni küzdelmet, s az orvosok, ápolónők „állták a sarat”, a magyar egészségügy pedig bírta a terhelést.

„Új hír, hogy a pedagógusokat sikerült előrevennünk az oltási sorrendben. Ehhez az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak, kérem őket vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassuk az iskoláinkat, óvodáinkat”

hirdetés
  • fogalmazott a miniszterelnök a Blikk szerint.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Forbanviktor%2Fvideos%2F469560817720095%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Hozzátette, jól halad az oltás, és jó esély van arra, hogy hétfőn a kétmilliós oltásszámot is sikerül elérni.

A lap felidézi, hogy április 19-én tervezik újranyitni az iskolákat és óvodákat, a pedagógusok és iskolai dolgozók pedig regisztrációt követően megkapják az oltást.

Érdekvédelmi szervezetek ugyanakkor szkeptikusak azt illetően, hogy a védettség kialakulhat-e az intézmények nyitásáig úgy, ha a pedagógusok csak április elsején kapják meg az oltásukat.


hirdetés

További híreink
hirdetés