hirdetés
Belföld

Rabosították a csenyétei esetben érintett mentősöket

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést követhettek el azok a – napokban rabosított – mentősök, akik azért nem mertek Csenyétére bemenni egy beteghez, mert annak rokonai már a telefonban fenyegetőztek.

Rabosították a csenyétei esetben érintett mentősöket
hirdetés

A mentősök ellen az Encs Városi Rendőrkapitányságon indult eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, amely jelenleg is tart: adatgyűjtés, tanúk kihallgatása, illetve igazságügyi orvosszakértők kirendelése zajlik – tudta meg a Magyar Nemzet a rendőrségtől.

Jelenleg két gyanúsított van, azonban ezen, s a fentieken túl további információt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

A lap információi szerint az ügyben a hatóság az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján hoz majd döntést, így például az orvosszakértő válaszára várnak azt illetően is, hogy az azonnali beavatkozással meg lehetett-e volna menteni a beteg életét, vagy nem.

Az ügyben a polgármester feljelentése nyomán kellett eldöntenie a hatóságnak, hogy a bűncselekmény gyanúja felmerül-e, vagy sem. A lap hozzáteszi, feljelentés esetén a rendőrségnek nincsen mérlegelési jogköre.

hirdetés

Mint felidézik, Csenyétére egy negyvenkilenc éves férfihoz hívtak mentőt január 24-én este, s tíz perc alatt újabb négy bejelentés is érkezett a diszpécserközpontba, ezekben azonban szidalmazások és fenyegetések is elhangzottak.

A környéken ráadásul korábban már érte is atrocitás a mentősöket, akik így az encsi rendőrkapitányságtól kértek segítséget. A legközelebbi járőr nagyjából húsz percnyi útra volt a településtől, a mentősök pedig őket várták éppen a település szélén, miközben a polgármester saját autójával vitte eléjük a beteget, akinek életét már nem lehetett megmenteni.

Korábban Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója azt mondta, a mentősök számára alapelv, hogy csak úgy nyújthatnak segítséget, ha eközben saját magukat nem sodorják veszélybe. Azt is elmondta, az érintett mentősöket megviselte az eset, nemcsak azért, mert nem végezhették a megszokott módon a munkájukat, de emellett az őket ért méltatlan támadások miatt is.

Mindeközben Dúró Dóra független országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese támogatásukról biztosította a mentősöket, s elmondta, hogy a párt aláírásgyűjtésbe is kezdett az eljárás elleni tiltakozásképpen.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés