hirdetés
Belföld

Problémás mederkotrás miatt lép a balatonfenyvesi önkormányzat

Balatonfenyvesen illegális mederkotrás miatt volt szükség a helyi önkormányzat közbelépésére.

Problémás mederkotrás miatt lép a balatonfenyvesi önkormányzat
hirdetés

Szerdán feltehetőleg engedély nélkül végeztek mederkotrást Balatonfenyvesen, így hatósági eljárás indult az ügyben – írja saját információira hivatkozva a hirbalaton.hu.

Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester, a Balatoni Szövetség elnöke szabálysértési eljárást indít a hiányzó önkormányzati közterület-használati engedély miatt.

A polgármester szerint már a is problémás, hogy a legnagyobb turisztikai idényben egy utca feltúrásával és másfél napos motorzúgással járó medertisztításra adtak ki engedélyt, de különösen is problémásnak véli, hogy míg az önkormányzat tavaszi medertisztítását a vízügy csak úgy engedélyezte, hogy a mederüledékhez nem nyúlhattak hozzá, addig most lehetővé tették a lágy iszap eltávolítását is.

Az önkormányzati szabálysértési eljárást a polgármester azzal indokolta, hogy a vízparti ingatlannal rendelkező megrendelő ugyan próbált közterület használati engedélyt kérni a kikotort anyag lerakásához, de annak ellenére is elvégezte végül a munkát, hogy ezt nem kapta meg.

Az ügyben hatósági eljárás azért indult, mert feltehetőleg a munka elvégzésekor a medertisztítási engedélyben foglaltakat határozottan túllépték.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Robert Balog)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés