hirdetés
Belföld

Póráz nélkül sétáltatott kutyák miatt rohant teherautó elé egy ló

A ló elpusztult, lovasának pedig az lehetett a szerencséje, hogy leesett a rémült állatról, még mielőtt az kirohant volna a forgalomba. A kutyákat sétáltató nőt a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

Póráz nélkül sétáltatott kutyák miatt rohant teherautó elé egy ló
hirdetés

A fővárosban, a XI. kerületi Kamaraerdőn két nő lovagolni indult 2021. április 14-én délután.

A rendőrség adatai szerint akkor történt meg a baj, amikor a lovasok két, póráz nélkül sétáltatott kutyával találkoztak, s azok rájuk támadtak.

Az egyik rémült ló ledobta lovasát, és továbbra is őt kergető ebek elől menekülve a Balatoni útra rohant, ahol egy betonkeverős teherautó elütötte.

A ló nem élte túl a balesetet – a helyszínen elpusztult. Korábban leesett lovasa az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

A kutyákat sétáltató 29 éves nővel szemben súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága.

Noha az eset során komolyabb személyi sérülés nem történt, nem nehéz belátni, hogy a felelőtlen kutyasétáltató tette súlyosabb balesethez, netán tragédiához is vezethetett volna - például akkor, ha a kutyáktól megriadt állat egy kisebb, mondjuk személyautó elé menekül ki, vagy ha lovasa a baleset idejében is a hátán maradt volna...


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés