hirdetés
Belföld

Pillanatnyi figyelmetlenség okozhatta a babák „összecserélését” a hódmezővásárhelyi kórházban

A helyes karszalag volt ugyan a babán, de a szülők mégsem saját gyermekükkel indultak haza a hódmezővásárhelyi intézményből a pillanatnyi figyelmetlenség miatt bekövetkezett incidens következtében.

Pillanatnyi figyelmetlenség okozhatta a babák „összecserélését” a hódmezővásárhelyi kórházban
hirdetés

Az újszülött osztályon dolgozó ápoló a Blikk szerint a Promenad24-nek nyilatkozva kolléganői és saját nevében is bocsánatot kért a szülőktől, s hozzátette, nem akart senkinek bajt vagy kellemetlenséget okozni. Pillanatnyi figyelmetlenséggel magyarázta a történteket, s hozzátette, hogy több évtizedes pályafutása során még soha nem fordult elő vele hasonló.

„Nagyon megviselt, rendkívül bánt a dolog”

– tette hozzá az ápoló, aki egyértelművé tette azt is, hogy nem kifejezetten összecserélés történt, a gyermek kezén lévő karszalag ugyanis a helyes adatokat tartalmazta.

Az történt tehát, hogy ezeket az adatokat véletlenül nem olvasták le a baba hazaküldésekor, s emiatt egy másik babát adtak át a családnak. Az újszülöttosztály főorvosa a helyszínen elnézést kért a családtól.

A kórház fél órán belül észlelte a hibát, amiről azonnal értesítették a családot. Az akkor már otthon lévő szülők taxival indultak vissza az intézménybe.

Az ügy tisztázására a kórház vizsgálatot indított.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Christian Abella)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés