hirdetés
Belföld

Pilisborosjenőn a háziorvos és asszisztense is karanténban vannak koronavírus-fertőzés miatt

Házi karanténba kényszerült a pilisborosjenői háziorvos és az asszisztensnője is koronavírus-fertőzés miatt – igaz, egyelőre csak az asszisztens tesztje mutatott pozitív eredményt.

Pilisborosjenőn a háziorvos és asszisztense is karanténban vannak koronavírus-fertőzés miatt
hirdetés

A pilisborosjenői háziorvos asszisztense koronavírussal fertőződött meg a hvg.hu információi szerint.

A portálnak Tömöri Balázs polgármester azt a tájékoztatást adta, hogy 125 ember lehet érintett, akik az elmúlt időszakban a rendelőben jártak.

Az érintett személyeket levélben értesítették arról, hogy az asszisztens fertőződött a vírussal, s egyben arra kérték őket, hogy két hétig maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, és figyeljék, hogy tapasztalnak-e magukon valamilyen, a koronavírusra jellemző tünetet.

Az elkövetkező napokbanaz ÁNTSZ felkeresheti ezeket a személyeket a kontaktkutatás céljából.

hirdetés

Mindazonáltal a település polgármestere a portál szerint úgy véli, alacsony annak a kockázata, hogy megfertőződtek volna az emberek a koronavírussal, hiszen csak nagyon kevés ideig voltak az asszisztens közelében.

Jelenleg nemcsak az asszisztens, de a háziorvos is karanténban vannak, miközben **a rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették.**További személyekről, akiknek az esettel összefüggésben már karanténba kellett vonulniuk, egyelőre nem tudni.

A hvg.hu-nak az orvos hétfőn azt mondta, hogy a gyorsteszt nála nem mutatott fertőzést, azonban augusztus 20-ig karanténban marad, s a betegei telefonon kérhetik a segítségét. Amennyiben az orvos úgy látja, hogy valakinek személyes ellátásra lenne szüksége, úgy átirányítja őt egy kollégájához.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés