hirdetés
Belföld

Pest megye néhány településén szűkében vannak a víznek

Egyes településeken gondok akadtak a vezetékes víz mennyiségével, de általánosságban több Pest megyei településen is azzal a kéréssel fordultak az emberekhez, hogy lehetőleg ne az ivóvizet használják a locsoláshoz, vagy legalábbis ne tegyék ezt nagy mennyiségben.

Pest megye néhány településén szűkében vannak a víznek
hirdetés

A Duna Menti Regionális Vízmű kilenc, a fővároshoz közeli vagy annak agglomerációjában lévő települést arra kért, hogy ne használjanak annyi ivóvizet, mint szoktak. Természetesen nem a főzéshez vagy az ivásra használt vízmennyiség okozza a nehézségeket, hanem az, amit más célokra, például locsolásra használnak el – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Az érintett települések a Dunakanyar és a Pilis vidékén találhatóak.

Egyebek mellett azonban Budakalász is köztük van, amelynek önkormányzata közölte, hogy noha a vízbázisok és víztermelő kutak maximális kapacitáson működnek, nagy mértékben csökken a víztároló medencék vízszintje, miközben tovább emelkedik a vízfogyasztás.

Gödöllőn is problémát jelent, hogy a vízfogyasztás a megszokott mérték kétszeresére ugrott. Itt az öntözőrendszerek terhelik túl időnként a szolgáltatást.

Korábban több híroldalon is arról számoltak be, hogy Pécelen a múlt hét vége felé gondok akadtak a vízellátással, és a városnak voltak olyan részei, ahol nem volt vezetékes víz.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink