hirdetés
Belföld

Péntekre 100 felett volt az új fertőzöttek száma

A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma 810 316 főre emelkedett.

Péntekre 100 felett volt az új fertőzöttek száma
hirdetés

Péntekre 104 új fertőzöttet azonosítottak, amivel a járvány kezdete óra 810 316 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Egy beteg elhunyt az elmúlt huszonnégy órában, így az áldozatok száma 30 038 főre emelkedett. A gyógyultak már 765 952-en vannak, míg az aktív fertőzöttek jelenlegi száma 14 326 fő.

Kórházban nyolcvanhárom koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizennégyen vannak lélegeztetőgépen - derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

Máig 5 668 993 személy kapta meg legalább az első oltását, s közülük 5 498 222 fő már a második vakcinát is felvette.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy több európai országhoz hasonlóan hazánkban is terjed a delta vírusvariáns, így arra kérnek mindenkit, aki még nem oltatta be magát, hogy tegyék ezt meg.

Mivel közeleg az iskolakezdés, megjegyezték, hogy a tizenkét éven felüli gyerekeket a szülők automatikusan regisztrálhatják az oltásra, majd időpontot is foglalhatnak számukra. A korcsoportban már 83 ezren foglaltak időpontot, s 75 ezren meg is kapták a vakcinát. Őket jelenleg a Moderna és a Pfizer készítményével oltják.

Már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten, de a háziorvosnál is lehet kérni az ismétlőoltást, amely az idősek, krónikus betegek és legyengült immunrendszerű személyek számára különösen is ajánlott.

(A borítókép forrása: MTI/Vasvári Tamás)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés