hirdetés
Belföld

Orrspray formátumú influenza elleni vakcina is adható a gyerekeknek

Már Magyarországon is elérhető az orrspray formátumú influenza elleni védőoltás, amelyet a két évnél idősebb gyermekek kaphatnak meg.

Orrspray formátumú influenza elleni vakcina is adható a gyerekeknek
hirdetés

November közepétől elérhető hazánkban is a gyermekek számára adandó, orron át alkalmazható influenza elleni védőoltás – írja az InfoStart.hu a gyártó AstraZeneca közlése alapján.

A két évesnél idősebbek kaphatják a szuszpenziós orrsprayt, amelyben mindkét A és mindkét B vírustörzs megtalálható elölt formában, a WHO ajánlásai alapján az adott szezonnak megfelelően aktualizálva.

Az orrspray receptköteles, és beadása orvosi, illetve egészségügyi felügyelettel történhet.

A lap emlékeztet arra, hogy az influenzaszezonban a megbetegedés szempontjából a gyermekek a leginkább veszélyeztetettek, hiszen az őszi-téli időszakban sok időt töltenek együtt zárt térben óvodákban, iskolákban.

hirdetés

A gyerekek ráadásul hosszabb ideig üríthetik az influenzavírust, mint a felnőttek, a kisgyermekek pedig még a tünetek jelentkezése előtt is terjesztővé válhatnak.

Az esetek többségében az influenza a krónikus betegségben szenvedő időseknél okozhat nagyon súlyos szövődményeket, de a gyermekek is a magas kockázatú csoportba tartoznak, s náluk leggyakrabban heveny középfülgyulladás jelenhet meg komolyabb szövődményként.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Capri23auto)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés