hirdetés
Belföld

Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat!

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében vasárnap.

Orbán Viktor: kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat!
hirdetés

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott - mondta a pártelnökké történt újraválasztását követő beszéde végén Orbán Viktor.

Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum - folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

hirdetés

Közölte: a Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez. A fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében - hangsúlyozta.

"Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom" - fogalmazott.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk - mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. "Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor kijelentette: tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni. Azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért "nem megyünk a szomszédba", de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek - jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

Kifejtette: világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, nincs sikeres ország, és nincs önmagával békében és boldogan élő nemzet sem. Tizenkét éve is egyenesen beszéltek, és világos céljaik voltak, tíz egyszerű és világos cél: egymillió munkahelyet teremtenek, nem lesznek adósrabszolgák, helyreállítják a közrendet és a közbiztonságot, megvédik a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét, a középpontba a családokat állítják, visszaadják Budapest régi fényét, megmentik a szocialisták által halálra ítélt bankokat, dűlőre jutnak a romákkal, megtartják az elszakított magyar közösségeket, valamint nem lesznek gyarmat, Brüsszelben nem lesznek alattvalók, hanem mindig kiállnak a magyarok érdekeiért - sorolta.

Úgy vélte, egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól, talpra állították és megindították felfelé. "Ez a mi erkölcsi fedezetünk, és ezért kérhetjük egyenes derékkal és jó eséllyel újra a magyar választók bizalmát" - mutatott rá.

Közölte: a legfontosabb szövetségesük a valóság. Mennyire másképp van ez a baloldalon és a liberálisoknál, "a mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok" - fogalmazott. Hozzátette: igaz, hogy egyetlen komoly munkateljesítményt sem tudnak felmutatni, de büszke liberálisok, akiknek abban merül ki a tudásuk, hogy meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé.

A kormányfő hangsúlyozta: azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet. "Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?" - tette fel a kérdést.

Úgy folytatta: ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg.

"Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk" - hangoztatta.

Orbán Viktor közölte: kevés országnak sikerült fellépnie a legfejlettebbek közé, de volt néhány, tehát nem lehetetlen. "Mi itt a Fideszben pontosan tudjuk, hogyan kell megcsinálni": adócsökkentés, beruházások, egyetemfejlesztés, kutatás, innováció, a munka és a munkások nagyobb megbecsülése, vidékfejlesztés és még jobb kormányzati munka - sorolta.

Úgy vélte, "képesek vagyunk rá, Magyarország képes erre. Tíz év alatt eljuthatunk, és el is fogunk ide jutni". Ezért döntöttek a valaha volt legnagyobb vidékfejlesztési program elindításáról 8 ezer milliárd forint értékben, a valaha volt legnagyobb összeget, 2700 milliárd forintot fordítanak az egyetemek fejlesztésére, és a magyar védelmi ipar csak most indul be. Újraépítik a vasúti járműgyártást, megépítik a V4 fővárosait összekötő gyorsvasutat, visszavásárolják és fejlesztik a nemzeti repteret, megépítik Paks 2-t, és 2030-ig az elektromos áram 90 százalékát karbonmentesen állítják elő - sorolta.

Kitért rá: a járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés.

A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - magyarázta.

Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre, az emberek anyagi biztonságát is kockára akarja tenni, mert a nagy nemzetközi klímaromboló multicégek helyett a családokkal akarja megfizettetni a klímavédelem költségeit. A helyzet egész Európában aggasztó, de Magyarországon különösen veszélyes, mert itt választások lesznek - mutatott rá.

Közölte: "a mi ellenfeleink" a magyar érdekek védelme helyett inkább Brüsszel elismerésére vágynak, be akarják engedni a migránsokat, sunyi módon támogatják az oltáselleneseket, és klímavédelem címszóval meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor azt is mondta: Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik. Úgy fogalmazott: az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, "szivárványszínű árnyéka önmagának", és ha így megy tovább, elfogy, mint a holdvilág. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Szó sem volt arról, hogy lépésről lépésre elveszik a jogainkat - fogalmazott. Nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet - folytatta, hozzátéve: szuverének akarunk lenni, és nem akarunk integráció helyett európai egyesült államokat.

Kifejtette: azért léptünk be az Európai Unióba, mert integrációt ajánlottak. Az integráció azt jelenti, hogy együtt csinálunk dolgokat, és ezeket barátságos és együttműködő módon tesszük. Abban állapodtunk meg, hogy csak bizonyos fajtájú és korlátozott számú dolgot kell eldönteni uniós szinten, minden más nemzeti hatáskörben marad - magyarázta.

Hangsúlyozta: nem adjuk fel a határvédelem jogát, nem adjuk fel a migránsok megállításának jogát, és ragaszkodunk hozzá, hogy "Magyarországon a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén". Az igazságszolgáltatás, a médiaszabályozás, az iskolák és az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik - közölte.

Kijelentette: "integráció igen, egyesülés az nem". A mi célunk, hogy változást érjünk el, "eszünk ágában sincs kilépni, ilyen könnyen nem lehet tőlünk megszabadulni" - mondta, hozzátéve: maradunk és változást követelünk.

A kormányfő kitért rá: meg kell állítani a lopakodó egyesítést, mert ez nem az európai emberek érdeke, hanem a politikusoké, az ideológusoké, a bürokratáké és a nagy nemzetközi vállalatvezetőké. Mi ellenezzük egy politikailag korrekt, multikulturálisan gondolkodó, nemi különbségeket tagadó új európai emberfajta létrehozását, és minden államnak joga van kimaradni ebből, ahogy jogunk van kimaradni a migrációnak álcázott nagy európai betelepítési programról is - hangoztatta.

Megjegyezte: mi mindig is magyarnak tekintettük magunkat, akik éppen azért tartoznak a Nyugathoz, mert magyarok.

Arról is beszélt, hogy a nyugat-európai országok és az Egyesült Államok fokozatosan elveszíti vezető gazdasági szerepét, és számunkra ez nem identitásprobléma, egyszerűen csak egy feladat. Új helyzet van, és ehhez nekünk, magyaroknak is alkalmazkodnunk kell - tette hozzá.

Úgy vélte, a lehető legjobb kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat kell kiépíteni Ázsiával és Kínával. "Kölcsönös tisztelet, jó diplomáciai kapcsolatok, növekvő beruházások, erősödő kereskedelem": ez a magyar érdek - magyarázta.

Közölte: a jövőben a világgazdaság két részből fog állni, egy nagyobb keletiből és egy kisebb nyugatiból. A magyaroknak a jövőben nem lesz elég csak Nyugaton, Keleten is boldogulniuk kell - vélekedett.

Orbán Viktor közölte: a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. "Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van": a magyar nép - mutatott rá.

Úgy vélte, amelyik párt megtalálja a módját, hogy ne vezérlő eszméket, hanem az embereket, a népet, a nemzetet szolgálja, és hajlandó is eszerint cselekedni, az maga is megkerülhetetlen erővé válik. Mi tudtunk élni a lehetőséggel: erős, egységes párt, komoly vízió, lelkesedés, szenvedély, tenni akaró emberek hada az egyik oldalon, aprócska, hataloméhes pártocskák a másikon - fogalmazott.

Kijelentette: "miközben a mi politikánkkal az is jól jár, aki nem ránk szavaz, a baloldal politikájával azok is rosszul járnak, akik rájuk szavaznak".

A kormányfő elmondta: "az erőnk, a súlyunk, a támogatottságunk miatt nem magyarázkodnunk kell, hanem meg kell értenünk, hogy a történelmi helyzet és a magyar politikai fejlődés logikája megköveteli, hogy legyen egy olyan párt, mint a Fidesz". A haza szolgálatának lényege a kitartás és az állhatatosság - mutatott rá.

Kiemelte: "a munkában hiszünk, és ezért fogunk győzni"; az elmúlt hónapokban is a járvány ellenére "újra begyújtottuk a motorokat", és zakatol a gazdaság.

Hangsúlyozta: a következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum - folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még - mondta.

Orbán Viktor elmondta: "a mi programunk mögött elsöprő társadalmi többség áll", a kérdés csak az, lesz-e ebből a társadalmi többségből választási többség. "Én azt mondom, lesz, ha becsülettel dolgozunk a hátralévő hetekben" - vélekedett.

Felidézte: október 23-án nem voltak kevesen, "de ennél kétszer, sőt háromszor is többen leszünk, amikor befordulunk a célegyenesbe, és hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni, és újra győzni fogunk, mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra". A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország! - zárta szavait a miniszterelnök.

Forrás: MTI

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés