hirdetés
Belföld

Orbán Viktor is bejelentést tett az újfajta idősávról

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon ismertette az idősek vásárlási sávjának részleteit.

Orbán Viktor is bejelentést tett az újfajta idősávról
hirdetés

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az Idősek Tanácsával folytatott tanácskozás után már szólt róla, hogy ismét vásárlási idősávot vezetnek be, majd Orbán Viktor miniszterelnök is videót posztolt a közösségi oldalán a rendeletmódosításról – írja az InfoStart.hu.

A rendelet értelmében az idősek bármikor mehetnek vásárolni, a 65 évnél fiatalabb vásárlók azonban a hétköznapokon 9 és 11 óra között nem mehetnek be az üzletekbe, mivel ekkor csak az idősek vásárolhatnak ott.

Hétvégén is lesz időseknek fenntartott idősáv, de más időszakban – így akkor a fiatalabb korosztálynak arra kell majd figyelnie, hogy ne 8 és 10 óra közé időzítsék a vásárlást.

A miniszterelnök által megosztott videóban megjelent képek szerint a vásárlási idősávokat a napi fogyasztási cikkeket árusító üzletek mellett a drogériákban, a patikákban, illetve a gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltokban is fenn kell tartani, ám a részletek akkor válnak majd ismertté, ha a rendelet megjelenik a Magyar Közlönyben.

hirdetés

Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, hogy az idősek jelentik a legveszélyeztetettebb korosztályt, az adott rendelkezés pedig őket védi.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés