hirdetés
Belföld

Orbán Viktor a kormány friss döntéseiről beszélt

Csütörtökön, a Kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy pénteken várhatóak újabb bejelentések a korlátozásokról. Orbán Viktor pedig a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! Című műsorában valóban ismertette ma a járvány elleni védekezés újabb lépéseit.

Orbán Viktor a kormány friss döntéseiről beszélt
hirdetés

Orbán Viktor egyenesen az operatív törzs üléséről érkezett a stúdióba, ahol elmondta, hogy a számítások alapján nemsokára eléri az 5 milliót a beoltottak száma – írja a Blikk.

A miniszterelnök ismertette, hogy az operatív törzs döntése szerint fel tudják oldani a járványügyi korlátozások nagy részét az 5 milliós beoltottság mellett.

Így megszűnik a kijárási tilalom, és ezzel együtt az üzletek kötelező zárási időpontja is, valamint eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget. Szabaddá válik a sporttevékenység közterületeken, és megtarthatóak a maximuma 50 fős családi és magánrendezvények. Sőt, elkülönítve az éttermekben, szállodákban is lehetnek ilyen rendezvények, amennyiben biztosított az elkülönítettség.

A zárt téren tartott rendezvényeken továbbra is előírás a védettségi igazolvány megléte, szabadtéri rendezvényen pedig legfeljebb 500 fő vehet részt. A tüntetések ismét lehetővé válnak. A zenés és táncos rendezvények kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatóak. A beoltott 18 év alatti fiatalok felnőtt kíséret nélkül is bemehetnek bizonyos helyekre, például moziba is.

Még ma döntenek az új szabályok érvényességéről.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy továbbra is vigyázni kell a variánsokkal, a 3 millió, még be nem oltott embert pedig arra kérte, hogy menjenek, és oltassák be magukat, hiszen több szomszédos országban is nagyon alacsony a beoltottak száma, ami óvatosságra adhat okot.

A miniszterelnök leszögezte továbbá azt is, hogy eddig a védekezés folyt, most azonban a gazdaság újraindítására van szükség.

Jelezte, hogy hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a 2022-es minimálbérrel kapcsolatban is, valamint megjegyezte, munkaalapú társadalmunk van, így a mi gazdaságunkat a „munkából élő emberek működtetik”.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés