hirdetés
Belföld

Orbán: minden nyugdíjas biztos lehet a januári nyugdíjemelésben

Minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy 5 százalékkal emelkedik a nyugdíja januártól, emellett a következő évben teljes egészében visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj értéke is 5 százalékkal emelkedik - jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán: minden nyugdíjas biztos lehet a januári nyugdíjemelésben
hirdetés

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a nyugdíjemelésről szóló rendelet pénteken jelenik meg a Magyar Közlönyben.

"Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd" - fogalmazott Orbán Viktor.

hirdetés

A kormányfő úgy vélte: a nyugdíjasok minden forintot számon tartanak, velük pontosan kell elszámolni, és "az élettapasztalatuk szerint jól is teszik, ha pontos elszámolást követelnek a kormánytól, láttak már olyan kormányokat, amelyek nem adtak, hanem elvettek".

A koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán vagyunk, "sőt talán már lefelé is jövünk", de csak akkor tudjuk ezt a hullámot minél előbb eljuttatni a végpontjához, és laposítani a következő hullám ívét, ha beoltatjuk magunkat, mert nincs más orvosság, csak az oltás - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor a legújabb jelentések ismeretében azt közölte: csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában. A járványban 166-an hunytak el egy nap alatt, "veszteség minden nap van, de a helyzet összességében javul".

"Csütörtökön 51 666 oltást vettek fel, ebből 42 453 harmadik oltás, ez karácsonykor különösen fontos, mert ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk, ha be vagyunk, nagykarácsonyunk lesz" - mondta a kormányfő.

Egy nagy és erős, bevándorlásellenes, családbarát európai pártszövetség létrehozását nevezte a legfontosabb hosszú távú célnak a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor rámutatott: jelenleg kisebbségben vannak Európában, hiszen az Európai Parlamentben ülő pártok többsége támogatja a bevándorlást, és nem támogatja a családokat.

Azt akarjuk, hogy hosszú távon - nemcsak a következő évben, hanem a következő évtizedekben - legyen végre azon európai embereknek is döntést befolyásoló erejű hangjuk, akik - legyenek franciák, németek vagy magyarok - nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen, a saját hazájukat nem akarják átalakítani bevándorlóországgá, viszont szeretnék, hogyha támogatást kapnának a családok ahhoz, hogy minél több gyermeket tudjanak felnevelni - jelentette ki.

"Nem alternatívak akarunk lenni, hanem győztesek. Mi akarjuk befolyásolni, sőt mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája. A célunk az, hogy ez legyen Európában a legnagyobb politikai erő" - közölte.

Forrás: MTI

(A borítókép forrása: MTI/Kovács Attila)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés