hirdetés
Belföld

Oltatlan betegeket juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és segítője

Nyomozást folytat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján egy háziorvos és segítője ellen, akik a gyanú szerint be nem oltott embereknek adtak pénzért védettségi igazolványt.

Oltatlan betegeket juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és segítője
hirdetés

Az ötvennégy éves háziorvos és huszonöt éves segítője a megalapozott gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem is kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A nyomozás adatai szerint a segítő toborozta azokat az embereket, akik nem akarták magukat beoltatni koronavírus elleni vakcinával, azonban akartak védettségi igazolványt. A háziorvos előzetesen egyeztetett az érintettekkel, majd személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban. Ezáltal az emberek jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Egy-egy ilyen esetben az orvos és segítője a rendőrségi közlemény szerint 50 ezer forintot kért, amit aztán elosztottak egymás között. A háziorvost és segítőjét csütörtökön fogták el az orvosi rendelőben.

A két férfit vesztegetés és védettségi igazolvánnyal való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, valamint őrizetbe vételük mellett kezdeményezték a letartóztatásukat.

Amennyiben a bíróság megállapítja a háziorvos és segítője bűnösségét, úgy akár 12 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink