hirdetés
Belföld

Nyolc beteg elhunyt, a fertőzöttek száma pedig 1310 főre emelkedett

A gyógyultak is többen lettek: az ő számuk 115 főre nőtt.

Nyolc beteg elhunyt, a fertőzöttek száma pedig 1310 főre emelkedett
hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 1310 főre nőtt. Ebből a Pesti úti idősek otthonában diagnosztizáltak 198 fertőződést.

Nyolc újabb beteg életét vesztette, amivel az elhunytak száma 85 főre emelkedett – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál tájékoztatásából.

Mindeközben 115 főre nőtt azok száma, akik már gyógyultan távoztak a kórházból. Hatósági házi karanténban 17 490 fő van, míg összesen 31 961 mintavétel történt.

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

A budapestieket külön kérték, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés