hirdetés
Belföld

Nőtt a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma

Nő hazánkban a halálos munkahelyi balesetek száma, amint arról az ITM adatai alapján a Világgazdaság beszámol.

Nőtt a halálos kimenetelű munkahelyi balesetek száma
hirdetés

Az idei év első hét hónapjában harminc halálos munkahelyi baleset történt, ami 3,4 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában jellemző számot – írja a Világgazdaság.

A lap szerint tavaly hatvannégyen, az azt megelőző évben pedig nyolcvanhárman vesztették életüket munkavégzés közben. Az idei emelkedés ellentétes az elmúlt ötévi trenddel, ugyanis akkor jellemzően csökkent a halálos balesetek száma.

Eközben azonban idén január elseje és július harmincegyedike között 9443-an sérültek meg munkavégzés közben, ami az előző évi adatokhoz képest 2,7 százalékos csökkenést jelent. A három munkanapot meghaladó munkaképtelenséget okozó munkahelyi balesetekről készült jegyzőkönyv tavaly egész évben több mint 20 ezer feljegyzést tartalmazott, míg a csonkolásos balesetek száma idén az első hét hónapban 114 volt, ami 6 százalékos csökkenést jelent.

A legtöbb munkahelyi baleset – minden ötödik ilyen eset – Budapesten és Pest megyében történt, illetve az 50-249 főt foglalkoztató vállalatoknál következett be a legtöbb baleset. A sérülések mintegy háromnegyede a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban, illetve a raktározási területen dolgozókat érintette.

hirdetés

(A borítókép forrása: pixabay.com / Jason Goh)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés