hirdetés
Belföld

Nigériai fiatalokat dobált meg egy férfi, börtönre ítélték

Erősen ittas állapotban támadott egy villamosvezetőre egy férfi, aki ezután egy másik villamoson külföldi fiatalokat dobált meg üvegekkel. Tetteiért három év letöltendő börtönre ítélték őt, ám a döntés nem jogerős, ugyanis az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

Nigériai fiatalokat dobált meg egy férfi, börtönre ítélték
hirdetés

A vádirat szerint a harmincöt éves vádlott tavaly november 16-án este barátaival felszállt a XI. kerületben a 41-es villamosra, majd először a jármű ablakát kezdte ütni, aztán egy utast a kabátjánál fogva megrángatott. Ezután a villamos vezetője megállította a járművet, és leszállította a férfit, aki eközben mellkason lökte őt, leszállva pedig egy oszlopba rúgott, majd még a megállóban a villamos ajtóüvegét is ököllel ütötte meg – írják az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.

A vádlott és az őt csitítani igyekvő társasága a 17-es villamosra szálltak az eset után, ott pedig az ittas vádlott egy nigériai állampolgárokból álló négyfős társaságba is belekötött; becsmérelte, üvegekkel dobálta meg őket. Az egyik fiatalt fejen is akarta ütni, ám neki sikerült elhárítania az ütést. Egy másik, üveggel megcélzott sértett is sikeresen elugrott a felé repülő üveg elől, amely így a jármű oldalán tört szét.

A vádlott erről a villamosról is leszállt, de továbbra is erőszakos és garázda módon nyilvánult meg, a rendőrök azonban elfogták őt. Kiderült, korábban a férfi egy XI. kerületi bevásárlóközpontban már hangszórólopás miatt is lebukott.

„A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfival szemben”

hirdetés

– fogalmaznak az ügyészségi közleményben.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki, s három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre eltiltotta a közügyektől, ellenben egy rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete alól felmentette.

Az ítélet nem jogerős – az ügyész a részfelmentés ellen és súlyosítás céljából, míg a védelem a vádlott részbeni felmentése érdekében és enyhítés reményében fellebbezett. A férfi továbbra is bűnügyi felügyelet alatt marad.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés