hirdetés
Belföld

Nem volt együttműködő az elmeorvosi vizsgálaton a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

Megtörtént a soroksári kocogó nő megölésével gyanúsított R. Szilveszter elmeorvosi vizsgálata, ám a férfi a Blikk beszámolója szerint nem volt együttműködő a vizsgálat során.

Nem volt együttműködő az elmeorvosi vizsgálaton a soroksári gyilkosság gyanúsítottja
hirdetés

Az elmeorvosi szakértői vélemény célja annak megállapítása, hogy a soroksári gyilkossággal gyanúsított negyvenegy éves R. Szilveszter a bűncselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban szenvedett-e. Mindez pedig azért fontos, mert ha igen, úgy nem büntethető, hanem kényszergyógykezelést rendelhetnek el vele szemben – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a gyanúsítottat kétszer is megvizsgálta a szakértő, egyebek mellett egy hosszú beszélgetés és több teszt várt a férfira, amelyek során azonban nem különösebben mutatott hajlandóságot az együttműködésre. Így például nem volt hajlandó válaszolni a bűncselekménnyel kapcsolatos kérdésekre, és ahol azt kellett volna leírnia, hogy mit lát, elintézte annyival, hogy egy pacát.

Ügyvédje elmondása szerint a gyanúsítottat az orvos szakértő normálisnak minősítette, egyúttal azonban megállapította, hogy többféle személyiségzavarban is érintett lehet. Az elkészült vélemény az ügyvéd számára kétségeket vet fel, így újabb vizsgálat elvégzését tervezi indítványozni a bíróságon.

A Blikk felidézi, Soroksáron 2013 szeptemberének végén öltek meg egy nőt, majd jó ideig nyomoztak az ügyben, mígnem tavaly szeptemberben a laboratóriumi vizsgálatok segítségével egyezést találtak a helyszínen rögzített anyagmaradványok és az éppen más bűncselekmény miatt börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája között.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés