Belföld

Nem sokkal a szívműtét után halt meg egy baba, részben anyja figyelmetlensége miatt

Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetést is kaphat egy Bács-Kiskun megyében élő nő, akinek gondatlansága is közrejátszhatott abban, hogy kisbabája nem sokkal a szívműtétjét követően meghalt.

Nem sokkal a szívműtét után halt meg egy baba, részben anyja figyelmetlensége miatt
hirdetés

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a táblabíróság hagyja helyben az anya 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év fogház fokozatú büntetését, melyet gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt szabtak ki rá – számol be róla a 24.hu.

A törvényszék ítélete szerint az egyéves gyermeket az anya csak több órás késedelemmel vitte be a kecskeméti kórházba.

hirdetés

A gyermeket a szívműtét után éppen az előző nap küldték haza, ám az állapota ott romlott, amit az anya is észlelt, s mivel nem cselekedett azonnal, ezért a baba életveszélyes állapotban került kórházba, és az orvosi ellátás során történt szabálytalanságokkal is összefüggésben szívmegállás, keringés- és légzés leállás következett be nála.

A gyermek halálához vezető kórfolyamatot a műtéti ellátással összefüggő szövődmény indította el, s a nő annyiban mulasztott, hogy nem tett eleget az orvosi előírásoknak, pedig az aktuális tüntetek miatt a gyermek életveszélyes állapotának kialakulása lehetőségével is számolnia kellett.

A nő védőjének fellebbezése miatt az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, s az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt majd.


hirdetés

További híreink
hirdetés