hirdetés
Belföld

Nem mindennapi fogás: páncélszekrény került elő a tóból

Feltehetőleg bűncselekménnyel összefüggésben került a Tómalom vizébe egy széf, amelyet egy soproni mágneshorgász talált meg. Noha a páncélszekrény oldala meg volt lékelve, még benne volt egy kevés aprópénz és egy rongy.

Nem mindennapi fogás: páncélszekrény került elő a tóból
hirdetés

A nem mindennapi fogásról a rendőrséget is értesítette a mágneshorgász, aki azonban nem viheti haza a fogását, hiszen a Soproni Rendőrkapitányság lefoglalta a tárgyat, amellyel kapcsolatosan egyelőre annyit állapítottak meg, hogy nem köthető a megyében elkövetett bűncselekményhez – írja a Kisalföld.hu. A rendőrség azonban tovább folytatja a széf eredetére vonatkozó vizsgálatot.

Szokatlan hobbijáról szólva a mágneshorgász elmondta, hogy három éve kezdte űzni ezt a tevékenységet, amikor hazánkban ez a tevékenység még egyáltalán nem volt ismert, így külföldi oldalakról kellett információt gyűjteniük.

Elmondása szerint ma már közel hatvan aktív mágneshorgász lehet az országban, de akár három-négyezer embernek is lehet a birtokában olyan speciális mágnes, amely e hobbihoz szükséges.

A férfi eddig már temérdek fémhulladékot húzott ki, de ez sem szegte kedvét, és zsákmánya között akadt már bicska, kuka, horgászbot, kerékpár, sőt, három pisztoly is. Amikor értékesebb fogás kerül a mágnesükre, azt le kell adniuk a rendőrségnek, ám ha bebizonyosodik, hogy nem bűncselekményből származik a tárgy, és a gazdája nem jelentkezik harminc napon belül, akkor övék lehet a fogás.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés