hirdetés
Belföld

Nem mérgezés, hanem hőguta okozta a rendőrkutyák vesztét

Eleinte mérgezésre gyanakodtak, azonban utóbb kiderült, hogy valójában hőguta miatt pusztult el három rendőrkutya, melyeket az akkor még rendőrként dolgozó nő magukra hagyott az autóban. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség állatkínzás miatt folytat nyomozást az ügyben.

Nem mérgezés, hanem hőguta okozta a rendőrkutyák vesztét
hirdetés

A volt törzsőrmester kutató szolgálatot végzett az Udvari Közúti Határátkelőhelyen 2020. szeptember 3-án reggel 7 és délután 15 óra között két szolgálati kutyával, valamint egyik saját tulajdonú kutyáját is magával vitte - írja a 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása alapján.

A rendőr délelőtt tizenegy órakor a kutyákat a szolgálati gépjárműben helyezte el, amely a határátkelőhely szolgálati parkolójában állt. A nő a két szolgálati ebet a hátsó csomagtérben lévő zárható fém szállítóketrecben, saját négylábúját pedig a kocsi hátsó ülésén egy műanyag szállítóbokszban hagyta.

A megalapozott gyanú szerint annak ellenére sem ellenőrizte az állatokat, s nem gondoskodott a létszükségleteikről, valamint az autó szellőztetéséről, hogy 12 óra 50 perc és 15 óra 30 perc között szolgálati feladatai ezt lehetővé tették volna.

A szolgálati autóban a 23 fok körüli külső hőmérséklet és egyéb időjárási tényezők miatt annyira felmelegedett a belső tér, hogy a kutyák hőstressz általi fulladásban elpusztultak.

hirdetés

Az állatok különleges szenvedésnek voltak kitéve a pusztulásukhoz vezető folyamat során.

A gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

Akár három év szabadságvesztés is kiszabható a volt rendőrre, amennyiben bebizonyosodik bűnössége.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Katrina_S)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés