hirdetés
Belföld

Nem ment be az orvos, meghalt egy beteg

Vádat emeltek egy kórházi orvossal szemben foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt, ugyanis ügyelete alatt nem vizsgált meg és látott el egy beteget, aki azután elhunyt.

Nem ment be az orvos, meghalt egy beteg
hirdetés

Az eset még tavaly szeptember 17-18-án történt, amikor a negyvennégy éves orvos rezidensként látta el az ügyeletet a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályán.

A kórház zártosztályának fekvőbeteg-ellátásán hajnalban rosszul lett egy pszichiátriai beteg, és elesett.

Az ügyészségi közleményből kiderült az is, hogy az ápolónők azután értesítették az ügyeletes orvost, hogy megállapították, gyenge a nő pulzusa. Az orvos segített visszatenni a beteget az ágyába, azután a szobájába ment.

A beteg állapota ugyanakkor tovább romlott, így a nővér kétszer is tájékoztatta telefonon az orvost, és arra kérte, hogy jöjjön a beteghez.

Ezt az orvos nem tette meg, ezért az ápolónő saját felelősségére sóoldatos infúziót kötött be a betegnek, mivel abban bízott, hogy ezzel sikerül stabilizálni az állapotát.

Az infúzió fele folyt le, amikor a beteg életveszélyes állapotba került, és meghalt. Kiderült, hogy a nő halálát hirtelen kialakult szívelégtelenség okozta.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink