hirdetés
Belföld

Nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés, de fontos az elővigyázatosság

Nem lesz kötelező a maszkviselés az iskolákban, azonban továbbra is fontos az elővigyázatosság.

Nem lesz kötelező az iskolákban a maszkviselés, de fontos az elővigyázatosság
hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közelgő iskolakezdésre tekintettel az iskolákat a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kéri – írja a hvg.hu az Emmi csütörtöki közleménye alapján

Az Emmi közlése szerint a sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak hála már nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapokban sem, így az óvodákban és iskolákban sem lesznek egyelőre kötelezően előírt korlátozó intézkedések.

Fontos azonban, hogy továbbra se vigyenek tünetes gyermekeket a közösségbe a szülők, és a köznevelési intézmények fordítsanak fokozott figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra.

Az Emmi szerint a tavalyihoz képest a mostani tanévkezdés jóval biztonságosabb, ami annak köszönhető, hogy a pedagógusok többsége be van oltva, és már a 12 éven felüli diákok közül is 168 ezren felvették az oltást.

A közlemény szerint 12 év felett elérhető a koronavírus elleni oltás. Közölték azt is, hogy osztályra, csoportra vagy egész feladatellátási helyre vonatkozó tanügyi intézkedés ezúttal főszabály szerint csak az óvodákban és az általános iskolák hatodik évfolyamáig, illetve a fejlesztő nevelés-oktatásban folyik.

A maszkviselés nem lesz kötelező, ahogyan a testhőmérséklet-mérés sem.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Alexandra_Koch)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés