Belföld

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a háromgyermekes családoknak

Újabb lépéssel könnyítenek a legalább három gyermeket nevelők életén.

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a háromgyermekes családoknak
hirdetés

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán egy videóban jelentette be, hogy a kormány mentesíti a legalább három gyermeket nevelő, dolgozó szülőket a bölcsődei térítési díj megfizetése alól, amennyiben ilyen intézménybe jár valamely gyermekük.

Emellett a gyermekek bölcsődei étkeztetéséért sem kell fizetnie az érintetteknek, ameddig valamely gyermekük bölcsődébe jár.

hirdetés

A családokért felelős tárca nélküli miniszter közlése szerint a fenti kritériumoknak megfelelő családok így akár havonta 10-17 ezer forintot is megspórolhatnak már akkor is, ha csak egy gyermekük jár bölcsődébe.

„Szeretnénk ezzel is segíteni azoknak, akik több gyermeket nevelnek, dolgoznak, és szükségük van a bölcsődei férőhelyekre, ráadásul az ingyenes bölcsődére. Ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon!”

  • fogalmazott a miniszter.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcsaladesifjusag%2Fvideos%2F164757848786555%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Novák Katalin felidézte azt is, hogy az elmúlt tíz év családbarát kormányzásának része a bölcsődék bővítése, a bölcsődék finanszírozásának javítása és a bölcsődei dolgozók fizetésének emelése is.

Ezen intézmények fontosságára is felhívta a figyelmet, hiszen sok családnak jelent könnyebbséget a bölcsőde, mivel van, ahol a szülők, vagy az egyedülálló szülő dolgozik napközben, és másként nem lehetne megoldani a kicsi(k) felügyeletét.


hirdetés

További híreink
hirdetés