hirdetés
Belföld

Nem hunyt el újabb koronavírusos beteg csütörtökre

Nem történt újabb, a koronavírussal összefüggő haláleset csütörtökre, így az elhunytak száma 30 032 fő továbbra is.

Nem hunyt el újabb koronavírusos beteg csütörtökre
hirdetés

A beoltottak száma már 5 636 894 fő, akik közül 5 475 471 személy már a második vakcinát is megkapta – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

A beazonosított fertőzöttek száma hetvenkettő újonnan igazolt esettel együtt 809 803 főre emelkedett, miközben a gyógyultak is egyre többen, mostanra 750 955-en vannak. Az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, 28 816 főre.

Kórházban hetvenkilenc koronavírusos beteget ápolnak, akik közül tizenegyen vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy több európai országban, köztük Magyarországon is terjed már a delta variáns, ami miatt a még be nem oltott időseket arra kérik, hogy vegyék fel az oltást.

hirdetés

Ez a variáns a még be nem oltottakat veszélyezteti leginkább, de továbbra is lehetőség van rá, hogy regisztráljanak az oltásért a vakcinainfo.gov.hu oldalon, s így néhány napon belül időpontot is tudnak foglalni.

Hazánkban egyébként Európában elsőként vált lehetővé a harmadik vakcina felvétele, amelyre a korábbiaknak megfelelően az eeszt.gov.hu oldalon keresztül lehet időpontot foglalni. Harmincötezren már éltek is a lehetőséggel, s közülük 14 ezren fel is vették az oltást.

(A borítókép forrása: MTI/Rosta Tibor)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés