hirdetés
Belföld

Néhány újabb enyhítést jelentett be Novák Katalin

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésének sajtótájékoztatóján Novák Katalin tárca nélküli miniszter bejelentett néhány újabb, elsősorban a gyermekeket és családjaikat érintő enyhítést.

Néhány újabb enyhítést jelentett be Novák Katalin
hirdetés

A miniszter bejelentése szerint a köznevelési intézményekben július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet, ami naponta átlagosan 15-17 ezer gyermek szüleit érinti – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Újabb enyhítés, hogy egész nyáron szervezhető tábor a köznevelési intézményekben, s megszűnt az augusztus 23-ai időszakra vonatkozó tiltás is.

Nem előírás már, hogy a szülők nem kísérhetik be a gyermekeiket a köznevelési intézmények épületébe, ugyanakkor fontos, hogy az egyes intézmények egyedileg akár továbbra is előírhatják ezt.

A köznevelési intézményekben az esküvőkre érvényes iránymutatásokhoz hasonló szabályok mellett tarthatóak lakodalmak.

Novák Katalin elmondta azt is, hogy javaslatot tesznek a kormánynak, hogy csak a védekezéshez feltétlenül szükséges intézkedéseket tartsák fenn, ezáltal a lehető legnagyobb szabadságot biztosítva a maximális biztonság mellett.

Ennek értelmében vizsgálják a maszkhasználat kérdését is, és a további könnyítésekkel kapcsolatos javaslatokról a kormány szerdai ülésén tárgyalnak. Így nem kizárt, hogy július elsejétől újabb könnyítéseket vezetnek be.

(A borítókép forrása: MTI/Soós Lajos)


hirdetés

További híreink