hirdetés
Belföld

Négy beteg elhunyt, 744-re nőtt a fertőzöttek száma

Tovább emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma, és újabb idős, krónikus betegségben is szenvedő fertőzött hunyt el.

Négy beteg elhunyt, 744-re nőtt a fertőzöttek száma
hirdetés

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel már 744-re emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Négy idős, krónikus betegségben szenvedő fertőzött elhunyt – írják a koronavírusról tajtékoztató kormányzati portál hírében.

A gyógyultak száma 67 főre emelkedett, s eddig összesen 22 282 mintavétel történt, míg hatósági házi karanténban 14 325 fő van.

Mint írják, jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés, s immár Magyarországon is már bárhol, bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval többen lehetnek a tényleges vírushordozók, akik fertőzhetnek, s a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy

„az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat”.

Egyúttal a közleményben kitértek arra, hogy mint az az eddigi elhunytak adataiból is látszik, az idősekre a legveszélyesebb a vírus, éppen emiatt őket nyomatékosan kérik az otthon maradásra, valamint arra, hogy a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés