Belföld

Müller Cecília óva intett a nagy családi húsvéttól

Müller Cecília országos tisztifőorvos arra kérte az embereket, hogy lehetőleg kerüljék a nagy családi összejöveteleket húsvétkor, hiszen rendkívül nagy továbbra is az egyéni felelősség a járvány alakulását illetően.

Müller Cecília óva intett a nagy családi húsvéttól
hirdetés

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett arra is, hogy a favipiravir életeket menthet az enyhe, középsúlyos betegeknél alkalmazva, s a háziorvosok közreműködésével tudják beszerezni ingyenesen a gyógyszert a betegek.

Az InfoStart.hu szerint Müller Cecília ismertette azt is, hogy éjfélig tudnak még regisztrálni a pedagógusok az oltásra, ám aki ezt követően regisztrál, az később nem tudja ebben a körben beoltatni magát.

hirdetés

Müller Cecília elmondta, hogy folytatódik a várandós kismamák és a szoptatós édesanyák oltási kampánya is, akiknek a regisztráció mellett tanácsolta, hogy egyeztessenek a háziorvosukkal, nőgyógyászukkal, illetve vigyék magukkal az oltásra a jogosultságot igazoló dokumentumokat is.

Szólt a szennyvízvizsgálatok eredményeiről is, melyekből az tűnik ki, hogy országos átlagban a koronavírus mennyisége stagnál, egyes településeken azonban enyhe emelkedés tapasztalható. Emellett a minták majdnem 100 százalékában a brit mutáns volt megfigyelhető.

Az, hogy az idősek már kevésbé fertőződnek meg, annak köszönhető, hogy ők már megkapták az oltást.

Végezetül Müller Cecília kérte, hogy húsvétkor is csak szűk családi körben ünnepeljenek az emberek, s ne jöjjenek össze a nagy családok és különböző háztartások.

Sportolni egyébként továbbra is ajánlott, de lehetőleg a ritkán látogatott helyeken és az általános szabályok betartásával.


hirdetés

További híreink
hirdetés