hirdetés
Belföld

Müller Cecília a harmadik oltás szükségességéről beszélt

Valamennyi, hazánkban alkalmazott oltóanyag biztonságos, azonban a megfelelő hatékonyság elérése érdekében fél év elteltével a harmadik adag vakcina felvétele is szükséges lehet – számolt be róla Müller Cecília.

Müller Cecília a harmadik oltás szükségességéről beszélt
hirdetés

Müller Cecília szerdán arról beszélt, hogy a Magyarországon alkalmazott oltóanyagok közül mind biztonságos, azonban aki több mint négy hónapja kapta meg a második oltást, annak javasolta a harmadik adag felvételét is – írja az InfoStart.hu.

Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy a második oltás beadását követően nagyjából fél évvel csökkenni kezd a szervezetben az ellenanyag a tapasztalatok szerint, amit azonban a harmadik oltás teljesen kompenzálhat, s beadását követően ismét 80-90 százalékos védettség nyerhető el.

Müller Cecília éppen ezért arra biztat mindenkit, aki több mint négy hónapja vette fel a koronavírus elleni vakcinát, hogy a harmadik adagot is adassa be.

Hozzátette, hogy minden hazánkban alkalmazott oltóanyag hatékonynak bizonyult.

hirdetés

Egyúttal megjegyezte azt is, hogy a koronavírus jellemzője a gyors mutáció, így általa az emberiség mára egy szinte teljesen új természetű vírussal áll szemben.

Az országos tisztifőorvos szerint az sem zárható ki teljesen, hogy bizonyos ideig akár fél évente ismétlő oltás lesz szükséges.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Vinzenz Lorenz M)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés