hirdetés
Belföld

Most még óvatosabbnak kell lenni a Balatonon

A vízirendészet ismét arra hívja fel a horgászok és hajózók figyelmét, hogy a Balatonon most talán még a szokottnál is óvatosabbnak kell lenniük. A bajba jutottak a 1817-es segélyhívót tárcsázhatják, ha a Balatonon szorulnak a rendőrök segítségére.

Most még óvatosabbnak kell lenni a Balatonon
hirdetés

Megszűnt az idei évben a tónál a viharjelzés időszaka, s ezzel együtt a rá vonatkozó vihar-előrejelzés és az időjárás előrejelzés is. Emiatt aztán a rendőrségi közlemény szerint a késő őszi, tél eleji hajós és horgász szezonban különösen is oda kell figyelnie mindenkinek saját és társai biztonságára.

Mint írják, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság a Balaton öt vízirendészeti rendőrőrsén – nevezetesen Siófokon, Balatonföldváron, Fonyódon, Keszthelyen és Balatonfüreden – állandó készenlétben tart mentőhajókat a bejelentésekre történő gyors reagálás érdekében.

Ilyen mentőhajókból jelenleg tizenegy üzemképes példány vethető be a „magyar tengernél”.

A figyelemfelhívást azzal kapcsolatosan tette közzé a rendőrség, hogy november 16-án, hétfőn délután fél három körül a Balatonszemes előtti vízterületen a ködben egy meghibásodott elektromos kishajóra lettek figyelmesek, amely önerőből nem tudott a partra jutni.

A rendőrök szerencsére épségben a partra tudták juttatni a két vízen rekedt férfit, valamint a járművüket is.

Közleményüket azzal zárják, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén valaki bajba kerül vagy bajba jutott személyt, személyeket lát, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés