hirdetés
Belföld

Mikor lehet vége az ingyenes parkolásnak?

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor lehet vége a koronavírus okozta járványhelyzet miatt bevezetett ingyenes közterületi parkolásnak, azonban a Világgazdaság úgy tudja, az 5 milliós oltottság eléréséhez köthetik az intézkedés visszavonását.

Mikor lehet vége az ingyenes parkolásnak?
hirdetés

Egy-két héten belül megszűnhet az ingyenes parkolás a közterületeken a javuló járványhelyzet miatt, s ezzel visszaállhat a korábbi rend, amikor is fizetni kell a várakozásért – idézi fel a Magyar Nemzet nyomán a Világgazdaság.

A lap emlékeztet rá, hogy először a koronavírus-járvány első hullámában, tavaly áprilistól szüntették meg a közterületeket érintő parkolási díjakat, amely lépést akkor azzal indokoltak, hogy a védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. A zsúfolt tömegközlekedési járatokon erre nem igazán volt mód, így bővíteni szándékoztak annak a lehetőségét, hogy akinek van saját autója, az inkább azt használhassa.

A veszélyhelyzet, s ezzel együtt az ingyenes parkolás 2020. július és november között megszűnt, de a járvány második hulláma miatt tavaly novemberben ismét bevezették, s mind a mai napig érvényben van az intézkedés.

A Világgazdaság saját információira hivatkozva azt írja, hogy akkor kerül majd sor az ingyenes közterületi parkolás eltörlésére, amikor meghaladja a beoltottak száma az 5 millió főt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / icsilviu)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés