hirdetés
Belföld

Meztelenül kószáló kisfiún segítettek a rendőrök

A kisfiúra a nagypapája vigyázott, ő azonban nem vette észre, hogy a gyermek eltűnt.

Meztelenül kószáló kisfiún segítettek a rendőrök
hirdetés

Július kilencedikén délelőtt egy járókelő arra lett figyelmes, hogy Dunakeszin az egyik utcában egy kisfiú sétálhat meztelenül. A gyermek azonban nem állt szóba a megtalálójával, aki ezért rendőri segítséget hívott – derül ki a police.hu oldalon megosztott közleményből.

A vegyes járőrpár női tagja, aki maga is egy 4 és egy 3 éves gyermek anyukája, rutinosan szólította meg a fiút, akire az addigra összesereglett felnőttek egy pólót adtak.

A zavartan és ijedten álldogáló fiúnak a rendőrnő bemutatkozott, közölte vele, hogy ő rendőr, s hogy megbízhat benne, mire a gyermek barátságosan és közlékenyen válaszolt a kérdéseire. Elmondta a keresztnevét, valamint azt, hogy hány éves – igaz, valamivel idősebbnek mondta magát, hiszen négy évesként mutatkozott be, miközben csak januárban lett három éves.

Elárulta, hogy bölcsődébe jár, de a lakcímét és a szülei nevét nem tudta megmondani. A szolgálati autóba ülve ellátogattak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ahol nem ismerte fel senki.

Amíg az egyik járőr az intézményvezető segítségével megtudta, hogy ki a kisfiú, addig a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a gyermek figyelmét.

„Miközben a gyermek édesanyjával felvették a kapcsolatot, a többi érdeklődő bölcsődés körbe vette a rendőrnőt, minden felszerelését, ruhadarabját tüzetesen megszemlélte és mindegyikhez magyarázatot várt. Az előre nem tervezett bemutató, a tea és a keksz elfogyasztása után indulhattak csak útnak”

  • derül ki a közleményből.

A fiú édesanyja elmondta, hogy a gyermek felügyeletével a nagypapát bízták meg, de ő egészen addig nem is tudta, hogy eltűnt az unokája, amíg a lánya fel nem hívta. A figyelmét az terelhette el, hogy televíziót nézett.

A fiút a rendőrök hazavitték, a 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét még vizsgálják.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Yildiray Yücel Kamanmaz)


hirdetés

További híreink