hirdetés
Belföld

Megsérült egy csecsemő, miután valaki kockakővel dobálta a buszt

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint a Rákóczi úton kockakővel dobta be egy busz ablakát.

Megsérült egy csecsemő, miután valaki kockakővel dobálta a buszt
hirdetés

Az üvegszilánkoktól megsérült egy csecsemő. A rendőrség közleménye szerint ráadásul az elkövető már nem először veszélyeztette ilyen módon buszon utazók életét.

A közlemény szerint Budapest VIII. kerületében, a Rákóczi úton a Keleti Pályaudvar felé haladó 8E busz ablakát dobta meg kockakővel egy férfi július harmadikán, s az így keletkező szilánkok felsértették egy, az édesanyjával utazó négy hónapos baba fejét.

A vérző csecsemőt a rendőrök járőrautóval vitték kórházba, ahol könnyű sérülésekkel szorult ápolásra.

Az ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya indított büntetőeljárást és a minden részletre kiterjedő nyomozás eredményeként a három nappal később, július 6-án már el is fogták a feltételezett elkövetőt.

A VIII. kerületben élő férfi az elmúlt hónapokban hat másik alkalommal dobta meg kővel a környékbeli buszokat, s csak a vakszerencsének tudható be, hogy akkor nem történt sérülés.

A 38 éves L. Norbertet hétrendbeli közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított egyelőre nem tett vallomást.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink