Belföld

Megrongáltak egy templomot Gödöllőn

Gödöllőn egy fiatal padokat gyújtogatott és tört-zúzott egy templomban, a tettét pedig biztonsági kamera is rögzítette.

Megrongáltak egy templomot Gödöllőn
hirdetés

A rongáló először bezúzta a bejárati ajtót, majd felgyújtotta a padokat, s nagy értékű kegytárgyakat festékezett össze, ezáltal a görögkatolikus szentélyben több mint 2 milliós károk keletkeztek. Az elkövetőt még keresik – derül ki a Blikk cikkéből.

A templom lelkésze a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a kamerafelvételen látható, amint a rongáló a kerítésen átmászott, majd fejszével próbálta betörni a templom ajtaját, ami eleinte többszöri próbálkozásra sem sikerült neki, de végül sikerrel járt.

hirdetés

A nála lévő két táska egyikéből gyúlékony anyagot vett elő, melyet a padokon szétlocsolva meggyújtott. Egy másik üvegből égésgyorsítót juttatott a felgyújtott területre, ezzel növelve a lángokat, majd felrúgta az oltár előtti asztalon található Jézus-ikont is, és festékesdobozt dobott a templomszentélyt a templomhajótól elválasztó, díszes képekkel teli falra.

A rendőrséget a templom melletti emeletes házból értesítették, a lelkészt pedig egy közelben élő hívő hívta telefonon. Mire odaért, már lángoltak a padok, és nagy füst borított mindent.

A rongáló feltehetőleg a riasztó hangjától megijedve menekült el, így a rendőrök már nem találták a helyszínen kiérkeztükkor. A lelkész úgy véli, minden valószínűség szerint keresztényellenes cselekményt történt, hiszen nem lát előzményt, amely valamiféle személyes indítékra engedne következtetni.

A Blikk szerint a rongáló szájmaszkot viselt, melyet idő közben levett magáról.

A rendőrség – egyelőre ismeretlen tettes ellen – folytat büntetőeljárást rongálás miatt.


hirdetés

További híreink
hirdetés