hirdetés
Belföld

Meglepő dolgokat találtak a rendőrök, akik fegyvereket kerestek

A rendőrök fegyvereket kerestek, azonban lopott régészeti leleteket találtak egy újszentiváni férfinál, akivel szemben mostanra befejezték az eljárást.

Meglepő dolgokat találtak a rendőrök, akik fegyvereket kerestek
hirdetés

2020 őszén a TEK munkatársaival együttműködve a nyomozók kutatást tartottak egy férfi házában, ugyanis olyan információk birtokába jutottak, hogy az illető engedély nélküli lőfegyvereket tart az ingatlanban.

Az éles lőfegyverek helyett azonban a helyszínen a hatóságok csak hatástalanított hadifegyvereket találtak, továbbá több olyan tárgy is volt a házban, amelyeknek múzeumban lenne a helye. Ezeket a helyszínen lefoglalták az egyenruhások – derül ki a rendőrség közleményéből.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi házában talált tárgyak a Dunántúl északkeleti részéről származnak, s a 13. század eleje és a 18. század között keletkeztek. A tárgyak eltulajdonításból származtak.

Mivel régészeti leleteknek minősülő kövekről van szó, melyek eszmei értéke a 2,5 millió forintot is meghaladja, indokolt a múzeumban való elhelyezésük.

A férfit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, valamint elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, az iratokat pedig vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink