Belföld

Megjelent hazánkban is a koronavírus dél-afrikai variánsa

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelenleg Magyarország és Európa számára is igen nehéz helyzetet okoz a járvány, s az adatok exponenciális növekedése figyelhető meg, valószínűleg a mutáns vírusok miatt is.

Megjelent hazánkban is a koronavírus dél-afrikai variánsa
hirdetés

A tisztifőorvos asszony ezért fontosnak nevezte, hogy szigorúan tartsuk be az alapvető higiénés szabályokat továbbra is – írja az InfoStart.hu.

Müller Cecília szólt arról is, hogy az oltásra az elhunytak számának csökkentése miatt volna szükség, miközben az aktív fertőzöttek száma jelentősen emelkedik, és az adatok kedvezőtlenül alakulnak.

hirdetés

Az egészségügyi intézmények terheltsége is rendkívül megnőtt, s a tisztifőorvos szerint gyakran éppen a mutáns vírus okozta, kevésbé enyhe betegségekkel találkozni.

Mindennek fényében azt kérte, hogy akit megszólítanak, az éljen a védőoltás lehetőségével.

Egyúttal méltatta az oltóorvosok és a szervezők áldozatos munkáját is. A háziorvosokat arra kérte, hogy ahol a praxisban idős, mozogni nem tudó ember van, ott az idős emberek lakásán végezzék el az oltást. Tudomása szerint a háziorvosi praxisok maradéktalanul meg tudták eddig szólítani az oltakozókat.

Megjegyezte azt is, hogy már a védőoltás első dózisa is mintegy 50-75 százalékos védettséget képes nyújtani.


hirdetés

További híreink
hirdetés