hirdetés
Belföld

Megbüntették az oltani nem hajlandó orvost

Egymillió forintra büntettek egy erdőkertesi háziorvost, aki nem volt hajlandó beadni a koronavírus elleni vakcinát a pácienseinek.

Megbüntették az oltani nem hajlandó orvost
hirdetés

A Pest Megyei Kormányhivatal 1 millió forintos egészségügyi bírságot szab ki annak az erdőkertesi háziorvosnak a praxisára, aki megtagadta a koronavírus elleni oltás beadását – írja a hvg.hu.

A lap a közlemény alapján azt írja, hogy az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak is ellentmond, így a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

Előzőleg vasárnap a Magyar Orvosi Kamara (MOK) ugyancsak közleményt adott ki, amelyben azt fogalmazták meg, hogy álláspontjuk szerint a hippokratészi esküvel ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amely oltásellenes, illetve rombolja az egészségügybe vetett bizalmat.

Maga az érintett orvos azzal indokolta az oltások be nem adását, hogy szerinte káosz van az oltások előrendelésében, s rendelőjét sem tartotta alkalmasnak az oltóponti feladatra. Emellett megjegyezte még azt is, hogy „gyógyszerkipróbálásokban nem kíván részt venni”.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés