hirdetés
Belföld

Még mindig van hová fejlődni a gyermekek egészséges táplálása terén...

Noha a túlsúlyos és elhízott gyermekek aránya az elmúlt években nem növekedett tovább hazánkban, továbbra is kritikusan alacsony a 10 év körüli gyermekek jelentős részénél a kalcium-bevitel, miközben az ilyen korú gyermekek negyede az ideális mennyiségnél sokkal kevesebb gyümölcsöt fogyaszt.

Még mindig van hová fejlődni a gyermekek egészséges táplálása terén...
hirdetés

Továbbra is van hová fejlődni a gyermekek egészségesebb táplálásában, hiszen amint arról az InfoStart.hu a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérései alapján beszámol, minden harmadik tíz év körüli gyermek kalcium-bevitele kritikusan alacsony, miközben a zöldség- és gyümölcsfogyasztás sem közelíti meg a szükséges mennyiséget a gyerekek mintegy negyedénél.

Az InfoRádiónak Kubinyi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke elmondta, hogy továbbra is minden negyedik magyar gyermek túlsúlyos, ugyanakkor a WHO szerint pozitívum, hogy az elmúlt években nem emelkedett tovább hazánkban a gyermekkori elhízás mértéke.

Kubinyi Jolán ismertetése szerint a magyar gyermekek a napi ajánlott 400 gramm zöldség, gyümölcs mindössze kétharmadát fogyasztják el, de tejből és tejtermékekből sem esznek eleget. Ezen hiányosságok, továbbá az elhízás felnőttkorban komoly következményekhez, így például anyagcsere- és daganatos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.

A szakértő szerint fontos, hogy a helyes táplálkozásról hiteles forrásból – így a www.okostanyer.hu oldalon szereplő tartalomból – tájékozódjanak a szülők ahelyett, hogy az aktuális trendet követnék.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés