hirdetés
Belföld

Meg lehet tartani az egyetemi diplomaátadókat

Lehetőség van az egyetemi diplomaátadók megrendezésére is a kedvező járványadatoknak köszönhetően – jelentette be Schanda Tamás, az ITM stratégiai és parlamenti államtitkára.

Meg lehet tartani az egyetemi diplomaátadókat
hirdetés

Az államtitkár a közösségi oldalán jelentette be, hogy az elmúlt időszak a fiataloknak is megterhelő volt, hiszen főleg digitálisan zajlott az oktatás a járvány miatt, és a hatékony védekezés érdekében kevesebb alkalmuk volt a barátaikkal találkozni, vagy éppen szórakozni, kikapcsolódni.

Mostanra azonban hazánkban a beoltottak száma jelentősen túllépte az 5 milliót, vagyis a magyar emberek több mint fele már védett. Európában jelenleg nálunk a második legmagasabb az átoltottság.

Ennek köszönhető, hogy lehetőség adódott a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldására, s kinyithattak az uszodák, szórakozóhelyek és éttermek, valamint akár nagyobb rendezvények is megtarthatóak.

Most pedig Schanda Tamás újabb enyhítést jelentett be. Bejegyzésében úgy fogalmazott:

"Nagy örömmel jelentem be, hogy az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat, így várhatóan közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltó módon felsőfokú tanulmányai lezárását".

A diplomaosztókra is igaz természetesen, hogy a szervezőknek be kell tartaniuk és tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket.

Az államtitkár azokat a fiatalokat, akik még nem oltatták be magukat, arra kérte, tegyék ezt meg, hogy a nyáron felszabadultan vakációzhassanak.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Maura Barbulescu)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés