hirdetés
Belföld

Medvét fotóztak Nógrád megyében

hirdetés
Az állat Érsekvadkertnél bukkant fel, ahol egy ideje már beszélik is, hogy barnamedve lehet a környékbeli erőkben.
Medvét fotóztak Nógrád megyében
hirdetés

Bakó Norbert fakitermelő közösségi oldalán osztotta meg a bejegyzést, amelyben a medvével való találkozásáról írt, s mellé megosztott egy fényképet is, amelyen látható a medve.

A Nool.hu szerint pénteken fél hat körül, Érsekvadkert és Dejtár között találkozott a fakitermelő az állattal, amint az a kanyar után két lábon állva hallgatózott, alighanem a közeledő autó hangját kémlelve.

hirdetés

„Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd hasra dobta magát és elszaladt. Magam sem akartam elhinni, utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla”

– idézte fel a medvével való találkozás pillanatait a férfi, aki, noha pánikot nem szeretne kelteni, de azért elővigyázatosságra intette a környékbelieket.

A helyi lap megkeresésére az érsekvadkerti polgármester, dr. Őszi Attila Csaba elmondta, hogy ő egyelőre nem rendelkezik hivatalos információval az esettel kapcsolatban.

Mint írják, a helyiek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértőjének véleményére várnak azt illetően, hogy valóban jár-e barnamedve a település környékén.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés