hirdetés
Belföld

Medvét fotóztak Nógrád megyében

Az állat Érsekvadkertnél bukkant fel, ahol egy ideje már beszélik is, hogy barnamedve lehet a környékbeli erőkben.

Medvét fotóztak Nógrád megyében
hirdetés

Bakó Norbert fakitermelő közösségi oldalán osztotta meg a bejegyzést, amelyben a medvével való találkozásáról írt, s mellé megosztott egy fényképet is, amelyen látható a medve.

A Nool.hu szerint pénteken fél hat körül, Érsekvadkert és Dejtár között találkozott a fakitermelő az állattal, amint az a kanyar után két lábon állva hallgatózott, alighanem a közeledő autó hangját kémlelve.

„Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd hasra dobta magát és elszaladt. Magam sem akartam elhinni, utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla”

– idézte fel a medvével való találkozás pillanatait a férfi, aki, noha pánikot nem szeretne kelteni, de azért elővigyázatosságra intette a környékbelieket.

hirdetés

A helyi lap megkeresésére az érsekvadkerti polgármester, dr. Őszi Attila Csaba elmondta, hogy ő egyelőre nem rendelkezik hivatalos információval az esettel kapcsolatban.

Mint írják, a helyiek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértőjének véleményére várnak azt illetően, hogy valóban jár-e barnamedve a település környékén.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés