hirdetés
Belföld

Meccset nézett a nagypapa, amikor a zárt lakásból megszökött a kisunokája

A rendőrség kedden közleményben számolt be az esetről, azonban most a Blikk a nagypapától megtudta azt is, egészen pontosan hogyan szökhetett meg a hároméves kisfiú a dunakeszi társasházból.

Meccset nézett a nagypapa, amikor a zárt lakásból megszökött a kisunokája
hirdetés

A kisfiú felébredt, majd bement nagypapájához, aki akkor éppen meccset nézett. Ezután kiment a szobából, azonban ahelyett, hogy valamelyik másik szobába tért volna be, amint azt nagyapja gondolta, hogy teszi, inkább kinyitotta a kulcsra zárt ajtót, kiment a társasház ajtaján és meztelenül kezdett bandukolni a lakóparktól távolabb.

„A tévében épp a foci Eb-döntő meccsét ismételték, amikor az unokám bejött hozzám. Korán volt még a reggelihez, meg aztán Kristófka bátyja is aludt még, ezért nem álltam fel, hogy kaját adjak neki”

  • idézi a Blikk a nagypapa szavait.

A férfi nem számított arra, hogy kisunokája „világgá megy”, ehelyett azt hitte, hogy a lánya szobájába megy be. Egészen addig mit sem sejtett, amíg lánya az irodából felhívta, s elújságolta, hogy meztelenül találtak rá a kisfiúra, akivel már éppen úton vannak hazafelé a rendőrök.

A kisfiú a forgalmas Fóti út mentén gyalogolt közel 700 métert, ráadásul jó ideig senkinek sem tűnt fel, hogy meztelenül sétálgat egymagában. A nagypapa szerint a fiú éhes volt, ezért bement egy élelmiszerboltba, ahol éppen rendőrök vásároltak, s a közeli bölcsődébe vitték a gyermeket, hogy ruhát kérjenek neki, mire az egyik dajkának rögtön ismerőssé vált a gyermek.

A rendőrség beszámolója szerint ellenben egy járókelő talált rá a gyermekre, de vele nem állt szóba, így az illető rendőri segítséget kért. A kiérkező rendőrök – akik a gyermeket már egy kölcsönpólóban találták – annyit tudtak csak meg a fiútól, hogy bölcsődés, de nem tudta megnevezni sem azt, hogy hol él, sem pedig, hogy hogyan hívják a szüleit. Ekkor a bölcsődébe mentek, ahol az intézményvezető segítségével tudták meg, hogy ki a gyermek, mert elsőre senki nem ismerte fel.

A Blikk szerint kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt jelentették fel a rendőrök a nagypapát. Ő maga azt mondta, vállalja a felelősséget azért, „mert a lakásajtó három biztonsági zárja közül csak a legalsót zárta be”.

Hangsúlyozta azt is, hogy nagyon megviselte volna, ha a gyereket valami baj éri, azonban hozzátette azt is, hogy a fiú szerinte nem igazán szeppent meg a történtek után sem.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Nenad Maric)


hirdetés

További híreink