hirdetés
Belföld

Másik négy nőt is megtámadott a népligeti emberölés gyanúsítottja

Befejezték a népligeti emberölés gyanúsítottjának ügyét, aki a nyomozók szerint másik négy nőt is megtámadott.

Másik négy nőt is megtámadott a népligeti emberölés gyanúsítottja
hirdetés

S. Krisztián harminc éves budapesti lakos 2016 októberében Budapesten, a X. kerületben a Népliget bokros területén megölt egy nőt, majd 2017. december 11. és december 13. között további négy nőt is megtámadott, illetve bántalmazott Kőbányán és Zuglóban. A nők egyike a bántalmazások következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A kőbányai támadás során a férfit egy térfigyelő kamera rögzítette, így a BRFK a bántalmazással összefüggésben felhívást adott ki, s azonosították, majd 2017. december 20-án a Gyömrői úton felfogták S. Krisztiánt.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki az életvédelmi nyomozók. S. Krisztián ekkor beismerő vallomást tett az általa elkövetett bűncselekmények vonatkozásában, elfogása óta letartóztatásban van.

Az ügyben összesen 165 tanút hallgattak ki, és 28 különféle szakértői vizsgálatot végeztek, az ügyirat terjedelme pedig a 14 900 oldalt is meghaladja – olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK Nyomozó Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratot pedig a napokban az illetékes ügyészségnek adták át.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés